Ontmoet je Energetische Lijf – 3 daagse

Laat je door Marleen Onghena en Wouter den Dulk meenemen op de reis naar je energetische lijf.

 

Ieder mens heeft naast een fysiek lichaam ook een energetisch lichaam, een subtiel en gevoelig instrument waar we nog te weinig mee omgaan in het dagelijks leven. We kunnen het met onze zintuigen nauwelijks waarnemen, omdat we het niet kunnen zien, horen of ruiken. Het is echter wel voelbaar, dus helemaal onbereikbaar is het zeker niet. Deze training geeft je een sterker energetisch systeem, dat tastbaar wordt en altijd bij je blijft!

Wat heb je aan je energetische lijf?

Ons energetische lijf is in staat vitale levensenergie te transporteren door ons fysieke lijf. Met een sterk energetisch lijf wordt ons fysieke lijf dan ook constant gevoed met waardevolle levensenergie, en dat resulteert dan weer in:

Vitaliteit

Meer innerlijke rust

Grote mate van tevredenheid

Sterkere intuïtie

Beter waarnemingsvermogen

Meer vrijheid (door het wegvallen van blokkades)

En meer! Lees ook dit artikel: Jouw energetische lijf als gids

 

10 lichamen

In de eeuwenoude wijsheid van de Yogi’s uit de Himalaya staat beschreven dat er maar liefst 10 lichamen zijn. 1 fysiek lijf, 3 mentale, en 6 energetische lijven. Heel mooi, want als je de wereld beschouwt vanuit energie, is alles frequentie, en wordt de grens tussen stoffelijk en onstoffelijk, tussen materie en geest, heel anders dan wij gewend zijn.

Van de 6 energetische lijven gaan we werken met het pranische lijf, prana is Sanskriet voor vitale levensenergie. In andere Oosterse stromingen staat prana ook wel bekend als chi, qi of ki.

Wat houdt het programma in?

Tijdens deze drie daagse training kom je in contact met je eigen energetische lijf. Omdat elk mens anders is, zullen we verschillende technieken gebruiken om je fysieke en mentale gestel voor te bereiden op deze ervaring.

Fysieke oefeningen bestaan uit bewegingen die door vrijwel iedereen gedaan kunnen worden, veelal in combinatie met bewuste ademhalingstechnieken. Op mentaal vlak zijn er ook verschillende manieren om je beter af te stemmen op de frequentie van je energetische lijf. We gebruiken hiervoor toegankelijke (geleide) meditatietechnieken, zelfonderzoek om beperkende overtuigingen te ontdekken, en we genieten van mooie klanken tijdens diepe ontspanning.

Natuurlijk is er ook tijd voor ontspanning op jouw manier, je kan wandelen in de natuurlijke omgeving, wat lezen of wat slaap inhalen in de langere pauze.

We eten eerlijk en puur voedsel, drinken geen alcohol tijdens de training en gebruiken onze mobiele telefoon alleen als het echt nodig is. En we drinken veel water:-)

Verblijf

We verblijven op een mooie plek in de natuur. Maak je geen zorgen over eten en drinken, alles is inclusief. Ook beddengoed en handdoeken zijn aanwezig. Er zijn wel wat zaken die je zelf mee moet nemen, zoals goede wandelschoenen, je krijgt voor aanvang een paklijstje van ons via de mail.

Wat haal je uit dit retreat?

  • Na de training voel je je stukken lichter! Door de verschillende oefeningen op mentaal en fysiek vlak ben je meer uit je standaard perceptie van de wereld gestapt en sta je meer open voor andere sensaties, en voel je meer rust van binnenuit.
  • Je hebt tijdens de driedaagse ervaren wat het is om energie tussen je handen te voelen stromen, zonder hulp van buitenaf. Je kan deze eigen levensenergie telkens weer oproepen, mits je het wat onderhoudt door met enige regelmaat wat oefeningen te doen. Des te meer je hier mee gaat oefenen des te sterker zal de stroom voelbaar en zelfs overdraagbaar worden.
  • Je bent weer een mooie stap verder in je persoonlijke ontwikkeling, je lijf heeft een upgrade gehad.
  • Je krijgt een mooi pakket met yoga en meditatieoefeningen mee naar huis, die allemaal tot doel hebben je energetisch lijf te versterken.

Voor wie is dit retreat?

  • Voor iedereen die behoefte voelt om meer uit het leven te halen.
  • Voor iedereen die wel eens een yogales of meditatie volgt, en die graag een diepere beleving heeft van de levensenergie.
  • Voor iedereen die ondersteuning kan gebruiken bij hun persoonlijke ontwikkeling. Je eigen levensenergie kan je richting geven. Lees ook dit blog: Je eigen gids
  • Voor fysiotherapeuten, haptonomen, masseurs en andere therapeuten die met het lichaam werken.
  • Voor iedereen die graag gezonder wil leven, een lijf waarin de levensenergie goed stroomt herstelt en heelt sneller waardoor je gezondheid beter op peil blijft.

Praktische informatie

Investering: 785 euro inc btw, maaltijden en drankjes
Aantal deelnemers: Maximaal 18
Datum aankomende retraite: aanvang 24 mei om 14:00, einde 26 mei om 14:00