Wat heb ik precies aan dat energetische lijf? Deze vraag krijg ik bijna altijd als ik vertel dat ik mensen in contact breng met hun energetische lijf. Niet onterecht, want waarom zou je tijd en moeite in iets steken waar je uiteindelijk niets mee doet?

Veel mensen zetten het energetische lijf op verschillende manieren in. Voor mij zijn er een aantal hoofdredenen die ik graag wat nader toelicht in dit artikel.

 

1. Genot

Genot stond lange tijd boven aan mijn lijst, als de energie sterker gaat stromen is de sensatie in je lijf simpelweg erg bijzonder en super aangenaam om te ervaren. Het is krachtig, warm, fris, open, licht, liefdevol, stromend en tintelend, soms afwisselend, soms alles tegelijk. Het verrast me ook regelmatig, de energie maakt vaak een dans die ik zelf niet orkestreer, maar wel van mag genieten.

 

2. Herken innerlijke drijfveren

Door echt naar je energetische lijf te kunnen luisteren, kan je je innerlijke drijfveren ook beter herkennen. Je aardse structuur, je normale gedrag of patronen en oordelen kunnen verlangens tegenhouden die dieper in jou aanwezig zijn. Maar weten wat je echt verlangt, en gehoor geven aan die diepe wensen, brengt jouw ontplooiing sneller dichterbij.

 

3. Lensfunctie

Jouw energetische lijf legt een soort lens op deze innerlijke verlangens, en spoort jou aan om er iets mee te doen. De lensfunctie legt niet alleen een lens op jouw verlangens, maar op alles wat je doet en op wat je niet doet. Het vergroot de impact van je gedrag, en maakt zichtbaar wat eerder niet opgemerkt werd, voor jezelf en voor anderen. Ook de universele wet van aantrekkingskracht (wat je geeft krijg je terug) wordt versterkt doordat je minder vanuit patronen leeft maar vanuit je innerlijke vrijheid.

 

4. Versterk je intuïtie

Ook tijdens het leven van alle dag brengt het contact met je energetische lijf veel mogelijkheden. Je intuïtie wordt sterker, je zal merken dat je een soort raadgever bij je hebt die je altijd kan consulteren.
5. Tevredenheid

Je zal je meer tevreden voelen, er is een soort continue bevrediging van verlangens in je aanwezig door de stroom van warme energie.

 

6. Extra zintuig

Je algehele gevoelsleven wordt rijker, je bent beter in staat te voelen wat er werkelijk is. Je energetische lijf is een soort extra zintuig, die ook contact kan maken met de energie van andere mensen, zoals die van je partner en je kinderen. Hierdoor krijg je intenser contact met mensen om je heen. Voor de hoog sensitieve persoon kan dit bedreigend klinken, er zijn al zoveel prikkels, maar voor hen is het juist nog belangrijker om een sterk energetisch lijf te hebben. Ik zal daar in een apart blog aandacht aan besteden.

 

7. Genezing

Een getraind energetisch lijf doet constant werk, ook als je er niet aan denkt of iets voor doet. Net als een flinke spaarrekening waar je constant rente op ontvangt, is een energetisch lijf ook onafgebroken voor jou rendement uit het leven aan het halen. Zo maakt en houdt het jouw fysieke lijf schoon, door de lichte frequentie vibreert het vastzittende afvalstoffen los.

Naast dit onbewuste proces kan je ook bewust met je eigen handen je energetische lijf centreren op een bepaald gebied, waardoor je genezing kan brengen. Dat is voor veel mensen trouwens de voornaamste reden om in contact te komen met hun energetische lijf.

Ontwikkel je een sterk energetisch lijf, kan de genezende werking ook veel voor anderen doen.

 

8. Yoga en meditatie

Een stromend energetisch lijf maakt de beoefening van yoga en meditatie een stuk prettiger door de sensaties die de energie kan brengen. Yoga en meditatie zijn echte groeihormonen voor het energetische lijf, dat kan gaan schokken en stromen tijdens de beoefening ervan.

 

9. Motivatie

Tijdens yoga geeft de veelzijdigheid van de energie veel motivatie om door te zetten, ook als het fysiek zwaarder wordt of mentaal ongemakkelijk. Sommige houdingen voelen beknellend of frustrerend, maar zijn zo goed voor je lichaam en geest, dat je graag wilt doorgaan. Zonder de energetische ervaring tijdens yoga was ik allang afgehaakt, en daarmee had ik erg veel moeten missen op mijn pad van bewustzijnsverruiming.

 

10. Brug naar meer

Als ik alles samenvat vervult de energetische ervaring voornamelijk een rol als brug, een brug naar zoveel meer. Door mijn energetische lijf te ervaren, ben ik ook gaan ervaren vanuit mijn energetische lijf. En dat lijf is meer verbonden met alles wat er is dan mijn fysieke lijf, dat beperkt is in haar waarneming door de zintuigen waar het mee moet werken.

Voor de zintuigen is het lastig om de taal van de ziel te verstaan, maar via het energetische lijf wordt dat een stuk makkelijker, het vormt ook hier de brug tussen ziel en geest, beiden kennen de taal van de energie.

De nieuwe dimensie die door dat contact blootgelegd wordt is onbegrensd en zo enorm de moeite waard om te ontdekken. Er gaan poorten voor je open waar je het bestaan niet vanaf wist. En het zal allemaal bij jou passen, bij jouw ware natuur.

Jouw ware natuur, een staat waarover de wetenschap nog niet veel weet, is simpelweg makkelijker te bereiken via het energetische lijf. Daarom nodig ik iedereen uit zijn energetische lijf wakker te maken, te activeren en onderdeel te maken van je dagelijkse bestaan. Je kan erover lezen, zoals je net gedaan hebt, muziek luisteren, yoga doen, mediteren, reiki, Tai chi, of neem een kijkje op mijn site en naar de mogelijkheden die ik bied voor een persoonlijke activatie, groepsretraite of wat je verder aanspreekt. Ik wens je een mooie ontdekkingsreis met de beste gids die er is, jouw eigen energetische lijf.

Over Wouter

Als healer, trainer en coach begeleidt Wouter mensen tijdens hun proces van persoonlijke ontwikkeling. Hij houdt zijn beide benen altijd op de grond en kan helder uitleggen wat hij doet. Voor hem is alles energie, tijdens zijn healings, trainingen en coaching sessies deelt hij die kennis op een heel toegankelijke manier.

Op zijn twintigste ervaarde hij een energetische activatie waarop een periode volgde met een zeer sterk energetisch systeem, wat hem op een spirituele ontdekkingsreis bracht. Na ruim 25 jaar onderzoek, opleidingen en vele vroege ochtenden met intensieve yoga en meditatie deelt hij de hoge helende frequentie met mensen die klaar zijn voor een volgende stap in hun ontwikkeling. Om ze te helen van klachten en om ze in contact te brengen met hun eigen energetische lijf.